DIETETYKA I JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) czas trwania: 3 lata
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
PREDYSPOZYCJE
Zainteresowania przedmiotami z zakresu nauk o zdrowiu, technologii żywności i żywienia, zagadnieniami z zakresu dietetyki i wpływu odżywiania na kondycję organizmu oraz jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywności.
JAKI PRZEDMIOT WARTO ZDAĆ NA MATURZE?
Język obcy nowożytny oraz dwa przedmioty spośród następujących: język polski, biologia, chemia, matematyka, fizyka, informatyka.
KARIERA
Absolwent posiada zaawansowaną wiedzę z zakresu nauk o zdrowiu, technologii żywności i żywienia oraz nauk technicznych, społecznych i ekonomicznych. Absolwent jest przygotowanych do pracy jako specjalista z zakresu dietetyki, doradztwa i edukacji żywieniowej oraz w jednostkach zajmujących się żywieniem czy produkcją potraw.
Ponadto jest przygotowany do pracy jako specjalista z zakresu produkcji żywności, jej jakości i bezpieczeństwa w różnych branżach przemysłu spożywczego oraz jednostkach i instytucjach urzędowych zajmujących się kontrolą, analizą i certyfikacją produktów żywnościowych.
Zwiń
Studia I stopnia stacjonarne
Studia I stopnia niestacjonarne
STUDIA I STOPNIA
Wymagane przedmioty:
język obcy nowożytny oraz 2 przedmioty do wyboru z: biologia, chemia, fizyka, informatyka, język polski, matematyka.
Dodatkowe punkty uzyskane przez laureatów olimpiad lub konkursów organizowanych lub objętych patronatem przez Uczelnię: Laureat pierwszego miejsca 50 pkt Laureat drugiego miejsca 40 pkt Laureat trzeciego miejsca 30 pkt Finalista 20 pkt
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Studia stacjonarne:
bezpłatne (limit:)
Studia niestacjonarne:
4800
Źródło: Strony internetowe uczelni (17.06.2024)
Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
LOGISTYKA⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
Zwiń
Studia I stopnia stacjonarne
Studia I stopnia niestacjonarne
STUDIA I STOPNIA
Wymagane przedmioty:
język obcy nowożytny oraz 2 przedmioty do wyboru z: fizyka, geografia, informatyka, język polski, matematyka, wiedza o społeczeństwie.
Dodatkowe punkty uzyskane przez laureatów olimpiad lub konkursów organizowanych lub objętych patronatem przez Uczelnię: Laureat pierwszego miejsca 50 pkt Laureat drugiego miejsca 40 pkt Laureat trzeciego miejsca 30 pkt Finalista 20 pkt
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Studia stacjonarne:
bezpłatne (limit:)
Studia niestacjonarne:
4000
Źródło: Strony internetowe uczelni (17.06.2024)
Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
Przyszli inżynierowie produkcji opuszczający mury Politechniki Opolskiej mają ogromne możliwości rozwoju zawodowego i budowania ścieżek kariery. Dostępne są dla nich takie oferty pracy jak: inżynier produkcji, inżynier procesu, inżynier projektu, projektant procesów i systemów przemysłowych, inżynier ds. materiałowych, specjalista ds. lean, inżynier utrzymania ruchu, inżynier ds. systemów pomiarowych, technolog procesowy, inżynier sprzedaży, inżynier jakości, inżynier systemów wytwarzania, czy też inżynier przygotowania produkcji.
Absolwenci kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji uzyskują również wiedzę niezbędną do inicjowania i prowadzenia własnej działalności w mikro i małych przedsiębiorstwach, a także do poszukiwania ciekawej pracy w jednostkach projektowych i doradczych, w ośrodkach badawczo-rozwojowych oraz w instytucjach administracyjnych i samorządowych, szczególnie w zakresie wsparcia przedsiębiorczości i procesów innowacyjnych.
Studenci odbywają obowiązkowe praktyki zawodowe w zakładach produkcyjno-usługowych, co stwarza dodatkową możliwość rozwoju oraz pozwala na nawiązanie współpracy z potencjalnymi pracodawcami.
Zwiń
Studia I stopnia stacjonarne
Studia II stopnia stacjonarne
Studia I stopnia niestacjonarne
Studia II stopnia niestacjonarne
STUDIA I STOPNIA
Wymagane przedmioty:
język obcy nowożytny oraz 2 przedmioty do wyboru z: fizyka, geografia, informatyka, język polski, matematyka, wiedza o społeczeństwie.
Dodatkowe punkty uzyskane przez laureatów olimpiad lub konkursów organizowanych lub objętych patronatem przez Uczelnię: Laureat pierwszego miejsca 50 pkt Laureat drugiego miejsca 40 pkt Laureat trzeciego miejsca 30 pkt Finalista 20 pkt
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
STUDIA II STOPNIA
Warunkiem koniecznym do podjęcia studiów drugiego stopnia jest posiadanie dyplomu inżyniera.Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Studia stacjonarne:
bezpłatne (limit:)
Studia niestacjonarne:
4000
Źródło: Strony internetowe uczelni (17.06.2024)
Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Politechnika Opolska.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Super
Zastanawiałem się nad studiowaniem w różnych miastach. Cieszę się, że wybrałem logistykę na PO.
Technologia żywności no PO to najlepszy wybór. Bardzo się cieszę, że zdecydowałam się własnie na PO, ponieważ można dużo się tu nauczyć, super kadra.