Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
AGRO-UNIA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia skierowane są do absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych: studia I stopnia, studia II stopnia, studia magisterskie jednolite, licencjat. W myśl rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17 stycznia 2012r. w sprawie kwalifikacji rolniczych posiadanych przez osoby wykonujące działalność rolniczą ukończenie studiów daje możliwość uzyskania kwalifikacji do prowadzenia działalności rolniczej osobom, które mają wykształcenie wyższe inne niż rolnicze.
Zwiń
MYKO-MED MYKOTERAPIA, UPRAWIA I PRZETWARZANIE GRZYBÓW JADALNYCH I LECZNICZYCH - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Zwiń
PSYCHODIETETYKA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
tudia podyplomowe „Psychodietetyka” organizowane są przez Katedrę Żywienia Człowieka Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem inż., mgr) oraz licencjackich (trzyletnich), zainteresowanych żywieniem człowieka w ujęciu psychologiczno-dietetycznym.
Zwiń
TECHNOLOGIA PIWOWARSTWA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia podyplomowe ,,Technologia piwowarstwa”:
Zwiń
TECHNOLOGIA WINIARSTWA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia skierowane są do absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych: (ze stopniem lic., inż., mgr, mgr inż.). Zajęcia realizowane w soboty i niedziele. O zakwalifikowaniu na studia decyduje kolejność zgłoszeń. Możliwość wniesienia opłaty w ratach (opłata rejestrowa 100,00 zł w momencie zapisu na studia, opłata za I semestr: 2 800,00 zł, opłata za II semestr: 2 900,00 zł).
Zwiń
ZIOŁA I NUTRACEUTYKI - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Celem studiów jest zapoznanie słuchaczy z zagadnieniami dotyczącymi uprawy i badań surowców roślinnych, ich przetwarzaniem i przechowywaniem oraz praktycznym zastosowaniem.
Absolwent studiów:
Zwiń
ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem inż., mgr) oraz licencjackich (trzyletnich) zainteresowanych żywieniem różnych grup ludności, poradnictwem żywieniowym, dietetyką, gastronomią, żywieniem zbiorowym i naukami pokrewnymi oraz nauczaniem przedmiotów o tej tematyce.
Zajęcia w formie wykładów, warsztatów, ćwiczeń i seminariów w wymiarze 350 godzin odbywać się będą w systemie dwudniowych zjazdów (soboty, niedziele). Podstawą uzyskania dyplomu ukończenia studiów jest pozytywne zaliczenie wszystkich zajęć (test kompetencyjny po semestrze 1 i 2) oraz przygotowanie i obrona projektu dyplomowego.
Po zakończeniu studiów absolwenci otrzymują państwowe świadectwo ukończenia studiów podyplomowych w zakresie Żywienia, dietetyki i sztuki kulinarnej oraz dyplom uznaniowy upoważniający do prowadzenia szeroko rozumianego poradnictwa żywieniowego oraz nauczania przedmiotów z zakresu żywienia człowieka i nauk pokrewnych (pod warunkiem posiadania przez absolwenta wykształcenia pedagogicznego). Po ukończonych studiach podyplomowych nie nadajemy tytułu "Dietetyk".
Zwiń
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Świadomość jak ważne jest to co jemy jaką zdobyłem studiując żywienie człowieka i dietetyka bardzo wpłynęły na mój dotychczasowy niezdrowy styl życia, polecam
biotechnologia - duże wymagania, ale ułatwia to później znalezienie pracy
dzięki studiowaniu tutaj robię to co lubię i jestem mega zadowolona
Duża ilość zajęć praktycznych bardzo pomogła w dalszym rozwoju mojej kariery. Polecam
Bardzo uprzejmi ludzie i chcący pomagać, nawet Panie w dziekanacie są miłe
Studiuje tutaj już drugi kierunek, ponieważ Wydział ten cechuje profesjonalne podejście i daje duże możliwości rozwoju
Miła i przyjemna atmosfera, która panuje na tym Wydziale umila godziny spędzone tutaj
Od zawsze moją pasją był sport, a w połączeniu z dietetyką mogę się lepiej rozwijać, więc wybór żywienia człowieka i dietetyka był wprost idealny
Profesjonalna kadra wykładowców, która współpracuje ze studentami. Polecam