DIETETYKA I PLANOWANIE ŻYWIENIA - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia podyplomowe dietetyka i planowanie żywienia obejmują kształcenie specjalistyczne bazujące na wiedzy w zakresie żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. Uczestnicy mają możliwość, opanowania umiejętności planowania żywienia różnych grup ludności oraz planowania dietoterapii, a ponadto prowadzenia oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia, oceny towaroznawczej żywności i umiejętności w zakresie technologii gastronomicznej.
Czas trwania
3 semestry
Tryb zajęć
hybrydowy (stacjonarnie/on-line)
Zwiń
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności to studia podyplomowe przygotowujące do samodzielnego tworzenia, wdrażania i koordynacji zintegrowanych systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, funkcji auditora wewnętrznego systemów jakości i HACCP, pełnienia roli aktywnego partnera w relacjach z przedstawicielami jednostek certyfikujących i organów nadzoru żywnościowego.
Poza świadectwem ukończenia studiów, absolwenci uzyskują certyfikat Auditora Wewnętrznego Systemów Zarządzania Jakością i HACCP oraz możliwość uzyskania certyfikatu Asystenta Systemów Zarządzania Jakością Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji.
Czas trwania
2 semestry
Tryb zajęć
hybrydowy (stacjonarnie/on-line)
Zwiń
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.