Zarządzanie i inżynieria przetwórstwa spożywczego to propozycja kształcenia, która umożliwi zdobycie kompleksowego wykształcenia niezwykle przydatnego w zakresie projektowania, nadzorowania i eksploatacji systemów produkcyjnych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i paszowym.
W przygotowanym przez wyspecjalizowaną kadrę akademicką programie studiów znajdziesz takie przedmioty jak: ekologia i zarządzanie środowiskowe, logistyka w przedsiębiorstwie, statystyka matematyczna, statystyczne sterowanie procesem, ergonomia i bezpieczeństwo pracy oraz ochrona własności intelektualnej, zarządzanie produkcją i usługami.
Abiturienci zatrudniani są w zakładach, instytucjach związanych z przemysłem spożywczym jednostkach usługowych i doradczych przetwórstwa rolno-spożywczego, gastronomii, w jednostkach gospodarczych i administracyjnych, w których niezbędna jest wiedza techniczna, technologiczna, informatyczna oraz umiejętności organizacyjne.