DIETETYKA STOSOWANA

DIETETYKA STOSOWANA

Dietetyka stosowana studia - specjalność / ścieżka kształcenia

Dietetyka stosowana to propozycja kształcenia, której program pozwala pozyskać szczegółową wiedzę na temat rodzajów diet, prawidłowego przebiegu diagnostyki dietetycznej, a także mechanizmów funkcjonowania układów fizjologicznych człowieka w kontekście wysiłku fizycznego o różnym stopniu natężenia.

Realizowane w toku studiów zajęcia poświęcone są między innymi: socjologii żywienia, zagadnieniom zdrowia publicznego, anatomii, fizjologii, edukacji żywieniowej, mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności, produkcji żywności dietetycznej i funkcjonalnej, żywieniu w chorobach zakaźnych, fizjologii wysiłku fizycznego, farmakologii i farmakoterapii żywieniowej, analizie i ocenie jakości żywności czy postępowaniu dietetycznemu w zatruciach ostrych i przewlekłych.

Co po studiach? Jak może wyglądać droga zawodowa po ukończeniu nauki w ramach tej ścieżki kształcenia? Absolwenci Dietetyki stosowanej mogą znaleźć zatrudnienie w: publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, zakładach żywienia zbiorowego, firmach cateringowych, organizacjach konsumenckich, placówkach sportowych.

 

Uczelnie, gdzie DIETETYKA STOSOWANA jako specjalność / ścieżka kształcenia

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Poziom studiów
Forma studiów

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

Dietetyka stopień: (I)  (II), czas trwania: 2 lata • 3 lata
tryb: stacjonarne, niestacjonarne

Komentarze (0)